Stulet recept, lite modifierat
Idag gjorde jag Fiskgratäng med tomat och oregano. Receptet är stulet från dagiskocken.blogspot.se. och hon i sin tur hade visst stulit det också.
Jag tyckte det var konstigt att receptet inte innehöll färska tomater så jag la till det i form av skivade tomater på toppen och osten på det.
4 port
400 g vit fiskfilé
salt o peppar
1 dl fiskbuljong
1/2 dl mjölk
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 msk maizena majsstärkelse
3 msk tomatpuré
1 msk ketchup
1/2 msk torkad oregano
skivade tomater
Lägg fisken i ugnsform. Salta och peppra. Koka upp buljong, mjölk, creme fraiche och maizena (följ instruktioner på förpackningen) Tillsätt tomatpurén, ketchup och oregano. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och lägg på de skivade tomaterna. Strö över osten och lite extra oregano om man vill ha mer "pizzalukt"
Tillaga i ugnen 200 grader i ca 20 minuter. Servera med kokt potatis och några härliga grönsaker!
Barnen tyckte jättemycket om maten idag! Jippi, men fick går oftast hem :)
See ya!
Jag tyckte det var konstigt att receptet inte innehöll färska tomater så jag la till det i form av skivade tomater på toppen och osten på det.
4 port
400 g vit fiskfilé
salt o peppar
1 dl fiskbuljong
1/2 dl mjölk
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 msk maizena majsstärkelse
3 msk tomatpuré
1 msk ketchup
1/2 msk torkad oregano
skivade tomater
Lägg fisken i ugnsform. Salta och peppra. Koka upp buljong, mjölk, creme fraiche och maizena (följ instruktioner på förpackningen) Tillsätt tomatpurén, ketchup och oregano. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och lägg på de skivade tomaterna. Strö över osten och lite extra oregano om man vill ha mer "pizzalukt"
Tillaga i ugnen 200 grader i ca 20 minuter. Servera med kokt potatis och några härliga grönsaker!
Barnen tyckte jättemycket om maten idag! Jippi, men fick går oftast hem :)
See ya!
Kommentarer
Trackback