KRAV-certifieringen är ett faktum!!
Japp, nu är mitt kök KRAV- certiferat. Nu kan jag änligen börja skylta med det!
Och inte bara min förskola, utan 12 stycken till i mitt område!
15 livsmedel är utvalda av oss tillsammans. Dessa måste alltid köpas in KRAV-märkta, annars kan vi bli av med certifieringen.
Inga problem, jag har redan dessa 15 plus ca 15-20 stycken till. Jag tycker det är viktigt att köpa bra mat till barnen.
Det är uträknat att ett barn som går i förskolan från ca 1 års ålder tills det börjar förskoleklass, äter ca 75% av sina måltider i förskolan. Vissa barn får, tyvärr, inte någon middag hemma på vardagarna, och en del får inte någon mat överhuvudtaget på helgerna! Då är det extra viktigt att det serveras bra och näringsriktig kost på förskolan. Alla förskolor! Det tycker jag att ni föräldrar ska ställa krav på i era förskolor.
Kockar är anställda för att laga mat, inte bara värma helfabrikat i ugnen var och varannan dag! Sen skadar det ju inte heller att barn blir serverad en varierad kost hemma, samt att det serveras grönsaker. Jag har stött på många barn genom åren som ser helt livrädd ut när det landar en grönsak på tallriken. Även om det så bara är en gurkskiva eller
en liten tomatbit.
Kom med lite reaktioner nu, föräldrar, pedagoger och kockar! Hur ser ni på det här med kvaliteten på maten i förskolorna/skolorna?! Hur gör ni hemma med era egna barn?!
Och inte bara min förskola, utan 12 stycken till i mitt område!
15 livsmedel är utvalda av oss tillsammans. Dessa måste alltid köpas in KRAV-märkta, annars kan vi bli av med certifieringen.
Inga problem, jag har redan dessa 15 plus ca 15-20 stycken till. Jag tycker det är viktigt att köpa bra mat till barnen.
Det är uträknat att ett barn som går i förskolan från ca 1 års ålder tills det börjar förskoleklass, äter ca 75% av sina måltider i förskolan. Vissa barn får, tyvärr, inte någon middag hemma på vardagarna, och en del får inte någon mat överhuvudtaget på helgerna! Då är det extra viktigt att det serveras bra och näringsriktig kost på förskolan. Alla förskolor! Det tycker jag att ni föräldrar ska ställa krav på i era förskolor.
Kockar är anställda för att laga mat, inte bara värma helfabrikat i ugnen var och varannan dag! Sen skadar det ju inte heller att barn blir serverad en varierad kost hemma, samt att det serveras grönsaker. Jag har stött på många barn genom åren som ser helt livrädd ut när det landar en grönsak på tallriken. Även om det så bara är en gurkskiva eller
en liten tomatbit.
Kom med lite reaktioner nu, föräldrar, pedagoger och kockar! Hur ser ni på det här med kvaliteten på maten i förskolorna/skolorna?! Hur gör ni hemma med era egna barn?!
Kommentarer
Trackback