Skink- och blomkålsgratäng



Skär rökt skinka i strimlor. Förväll eller tina upp fryst blomkål. Lägg blomkålen i en gratängform och lägg skinkan uppepå. Smält smör ca 50g i en kastrull och rör sedan ner mjöl några matskedar tills det blir lite tjockt. Häll sedan på mjölk, lite i taget medan du hela tiden rör i kastrullen. Fortsätt häll på mjölk ca 5 dl. Låt det hela småputtra några minuter. Salta och peppra. Jag blandade även i lite Dijonsenap, eftersom jag gillar smaken. Rör ner ca 1 dl riven ost samt 1 äggula. Ös såsen över skinkan och blomkålen. Ställ in i ugnen ca 20 min 200 grader. Servera med kokt potatis och ännu mera grönsaker!
Blomkålen kan du byta ut mot broccoli om du vill eller blanda bägge delarna :)

Det här gillar dom flesta. Av någon anledning så får dom i sej mer av blomkålen än av broccolin. Kanske för att blomkålen inte är grön och "sticker" ut så mycket ;)

Iväg på kurs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0